Τί με δίδαξε η ντουλάπα μου...

Ανοίγοντας την πόρτα της ντουλάπα μας, θα δούμε τα ρούχα, τα παπούτσια, τις κάλτσες και τις τσάντες, τα φουλάρια, τα "καλά" και τα "πρόχειρα εσώρουχα". Μία πιο προσεχτική και θαρραλέα ματιά, αρκεί για να δούμε μέσα στην ντουλάπα, πολύ περισσότερα για τον ίδιο μας τον εαυτό: Ποιός θα ήθελα να είμαι; Πώς θα ήθελα να είμαι; Πώς βλέπω τον εαυτό μου;
Ρίξτε μια ματιά σε όλα εκείνα τα ρούχα που κάθε χρόνο κρύβετε την άνοιξη και ξανακατεβάζετε το χειμώνα χωρίς ποτέ να τα φοράτε. Σε εκείνα τα κόκκινα, ροζ και μωβ που μένουν πάντα στις κρεμάστρες ενώ εσείς πάντα προτιμάτε τα καφέ και τα μαύρα σας. Σε εκείνα τα ρούχα που είναι λίγο -ή πολύ- μικρά για το νούμερό σας, όμως τα φυλάτε σαν κόρη οφθαλμού χρόνο με το χρόνο. 
Πάρτε λοιπόν μία βαθειά ανάσα και κάντε χώρο στην ντουλάπα σας για εσάς.

Η ανάγκη μας να κρατάμε τα ρούχα εκείνα που δε μας κάνουν πια, όσο αγαπημένα κι αν είναι, όσο κι αν τα λατρέψαμε σε άλλες εποχές, δεν είναι άλλη από την ανάγκη μας να γίνουμε ξανά αδύνατοι και λυγεροί. Όλοι μας το ξέρουμε, ότι αυτό είναι πιο εύκολο στα λόγια και πολύ πιο δύσκολο στην πράξη. Αυτά τα ρούχα λοιπόν, κρεμονται εκεί μέσα, στις άκρες τις νουλάπας μας, σαν μια σιωπηλή υπενθύμιση του πού θέλουμε να φτάσουμε. Μήπως όμως είναι και μία τιμωρία για αυτό που είμαστε τώρα; Δεν είναι τιμωρία να δοκιμάζεις ρούχα το ένα μετά το άλλο και τίποτα να μην ταιριάζει;Βάλτε τέλος στην τιμωρία και ξεκινήστε με μικρούς στόχους. Μικρά βήματα και ένα τη φορά. Μην πετάξετε τα ρούχα σας (δεν είναι καιροί για τέτοιες πράξεις!). Βάλτε τα κάπου, σε ένα μπαούλο, ένα ράφι, στο παιδικό δωμάτιο, οπουδήποτε μπορείτε να ξεκλέψετε λίγο χώρο. Κρατήστε μονάχα ένα, όσο πιο κοντά γίνεται στο τωρινό σας νούμερο. Αυτός είναι ο στόχος σας: να κουμπώσει αυτό το ρούχο. Αναγνωρίστε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να προσπαθήσει για ένα πραγματοποιήσιμο στόχο, χωρίς να τον τιμωρείτε διαρκώς που δεν καταφέρνει το αδύνατο. Κρατήστε στην ντουλάπα σας τα ρούχα εκείνα μέσα στα οποία αισθάνεστε λίγο καλύτερα, όχι εκείνα που σας κόβουν την ανάσα! Αυτή τη στιγμή, σήμερα, τώρα, αυτό είναι το σώμα σας και με αυτό θα περάσετε τη μέρα. Ντύστε το με κατανόηση και υπομονή. Κάντε χώρο ανάμεσα στα ρούχα σας για εσάς. Όσο όμορφα κι αν είναι, είναι πάντα άδεια χωρίς εσάς! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...