Εσύ Πώς Αισθάνεσαι Σήμερα;

Τα συναισθήματά μας επηρεάζουν, καθορίζουν, διευθύνουν, τη μέρα μας και τη ζωή μας. Σκέφτεστε χιλιάδες πράγματα μέσα σε μία μέρα. Πάρτε ένα λεπτό και κοιτάξτε μέσα σας: Πώς νιώθετε σήμερα, τώρα, τούτο το λεπτό; Και γιατί; Είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε μία καινούρια σχέση με τον εαυτό σας και τον εσωτερικό σας συναισθηματικό και ψυχικό κόσμο, να ανακαλύψετε νέες δυνατότητες, νέα μονοπάτια, νέους τρόπους αντιμετώπισης παλιών καταστάσεων. Γνωρίζοντας τα συναισθήματά μας, εκφράζοντας και δίνοντας όνομα σε αυτό που νιώθουμε μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τί μας συμβαίνει, τί πάει καλά, τί χρειάζεται την προσοχή μας, από που πρέπει να ξεκινήσουμε την αλλαγή. 
Η συμβουλή της ημέρας; Τυπώστε το παρακάτω "συναισθηματικό καρτούν" και βάλτε το με ένα μαγνητάκι πάνω στο ψυγείο σας. Έτσι, θα το βλέπετε συχνά και θα σας υπενθυμίζει να στρέψετε τη ματιά σας προς τα μέσα και να αναρωτηθείτε "στ' αλήθεια, πώς νιώθω τώρα; Γιατί;". 
Τα παιδιά, ιδιαίτερα λίγο μεγαλύτερης ηλικίας, μπορούν να πάρουν μέρος στο "παιχνίδι" που δίνει μία καθημερινή ευκαιρία για συναισθηματικό διάλογο και συναισθηματική εκπαίδευση. 


Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...